دوره آموزشی «مبانی کاربرد زبان عربی در گویندگی» با هدف توانمند سازی فراگیران در نحوه درست خوانی آیات، احادیث، ادعيه و همچنین واژه ها و اصطلاحات عربی در متنهای فارسی برای عناوین شغلی گوینده رسانه، تهیه کننده رادیویی و گوینده پخش در آموزش معاونت صدا از 19 مرداد تا 30 شهریور 1399 در دو گروه (7 و 8 نفری) به مدت 24 ساعت (12ساعت نظری و 126 ساعت عملی) توسط آقای جواد سركارپور (مدرس) و سرکار خانم عباسپور (کارشناس اجرا) با رعایت دستورالعمل های بهداشتی در حال برگزاری است.
گويندگان و مجريان راديو فارغ از اينكه در كدام شبكه يا برنامهاي مشغول به خدمت هستند، باید دانش درك مفاهيم و مهارت بيان صحيح احاديث، آيات و ادعيه و نيز اشعار و عبارتهاي حاوي صناعات ادبی، اصطلاحات و واژه های عربی وارد شده به زبان فارسی را داشته باشند. بيان نادرست این واژه ها ممكن است شنوندگان آگاه از شكل صحيح عبارت را به رسانه بي اعتماد سازد و به ديگر شنوندگان، شكل نادرست آنها را بياموزد. لذا آموزش اعراب خواني براي گويندگان و مجريان راديو و تلویزیون ضروری است.
سرفصل های دوره آموزشی شامل این موارد است:
- واژگان و اصطلاحات عربی مستعمل در زبان فارسی - غلط های رایج و زبان معیار
- ادعیة مشهور(دعای عرفه ، مناجات شعبانیه ، کمیل ، سمات ، ندبه) - متون روایی(نهج البلاغه، صحیفة سجادیه، غررالحکم)
- برخی متون شعر کهن فارسی( حافظ، سعدی ، فردوسی ومولوی) - خوانش صحیح اشعار مُلَّمَع
- درست خوانی برخی لغات رایج وغلط های متداول - آشنایی با منابع مهم اعلام وتراجم رجال
از فراگیران انتظار می رود پس از پایان دوره آموزشی بتوانند، کلماتی که با حروف شمسی و قمری آغاز می شوند را درست تلفظ کنند؛ واژگان و اصطلاحات عربی مستعمل در زبان فارسی و نمونه ای از اشعار ملمع که در اختیارشان قرار می گیرد را به درستی بخوانند.